Tatlı Tarifler...


Aslında biz kurabiyelerle başladık ama, bu blog dünyası öyle bir dünya ki, paylaşmaya başladıktan sonra artık dur durabilirsen. Çok keyifli gerçekten...:)

Mutfakta olmayı, yeni ve pratik tatlar denemeyi çok seviyoruz.  İşte bu aşağıda resimlediklerimiz tam da o pratik tariflerden...

Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...
Şimdiden afiyet olsun...:)

HAŞHAŞLI PRENSES TATLISI

Çocukların bayıla bayıla yediği süper lezzetli bir sütlü tatlı tarifi geliyor şimdi. Sadece çocuklar diye yazdığımıza bakmayın yetişkinlerin de favori tatlısı oldu bu...:) 
 Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. 


MALZEMELER:
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 2 paket vanilya
* 100 gr. tereyağ
* 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
* yarım paket toz şanti

2. Muhallebi için:
* Dr. Oetker Vanilyalı Creme Ole (tarife göre hazırlanır)

YAPILIŞI:
1.  Süt+şeker+haşhaş+un tencereye alınır ve tel çırpıcı ile muhalebi kıvamına gelene kadar pişirilir. 

2. Ocaktan indirdikten sonra içine vanilya+tereyağ+toz şanti eklenir ve mikser ile 5 dk. çırpılır. 

3. Creme Ole tarife göre hazırlanır ve diğer muhallebiye eklenir ve karıştırılır. 

4. Servis kaplarına alınır ve soğumaya bırakılır. (Bu arada resimdeki 6 adet cup sizi yanıltmasın..oldukça bereketli bir tatlıdır. Kabına göre 10-11 adet çıkıyor.)


Tarif cafeportakal.blogspot.com adresinden alınmadır.




CHEESE CAKE

İnanılmaz pratik ve de muhteşem olan tadıyla işte karşınızda Cheese Cake tarifimiz...





PASTA TABANI İÇİN MALZEMELER:
* 1 buçuk paket Eti Burçak Bisküvi
* yaklaşık 50 gr. eritilmiş tereyağı

PEYNİRLİ KREMA İÇİN MALZEMELER:
* 1 paket labne (200gr.)
* 1 paket krem peynir (200gr.)
* 1 kutu krema
* 4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı un

SOS İÇİN MALZEME:
Ahududu, Çilek Sos (Dr. Oetker)



YAPILIŞI:
1.  26 cm'lik kelepçeli pasta kalıbı öncelikle yağlanır. Pasta tabanı için bisküviler ve eritilmiş tereyağı rondodan geçirilip, un haline getirilir ve kaşık yardımıyla pasta kalıbına iyice bastırılır.
 

2. Krema için verilen tüm malzemeler aynı anda çırpılır. Sıvı haline gelen karışım, bisküvilerin üzerine dökülür. 

 

3. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika pişirilir.

  

4. Sos üzerindeki tarife göre hazırlanır ve pasta soğuduktan sonra üzerine dökülür. 



Afiyet şeker olsun :))





İÇİ DOLGULU KAKAOLU CUPCAKE




MALZEMELER:
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 buçuk çay bardağı un
* yarım çay bardağı kakao
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı badem aroması (Dr. Oetker)

DOLGU İÇİN MALZEMELER:
* 4 yemek kaşığı labne
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri



YAPILIŞI:
1. Önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler de eklenir ve çırpmaya devam edilir. Akışkan bir hamur elde edilir. 

2. Cupcake'lerin pişirileceği kapların yarısı kadar hamur konulur ve 175 derecede 20 dakika pişirilir. 

3. Dolgu için labne ve pudra şekeri karıştırılır. 

4. Cupcake'ler fırından çıktığında henüz ılıkken üst bölümü dikkatlice kesilir. Kesilen bölüme istediğiniz kalıptan bir pencere açılır. (Ben çiçek ve kalp kalıplarını kullandım). Cupcake'in alt bölümünün ortası da dolgu için açılır. 

5. Açılan bölüme labneli dolgu doldurulur, üzerine pencere açtığımız cupcake'in üst bölümü yerleştirilir. Ve pudra şekeri ile süslenir.

Afiyet şeker olsun :))





MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI



MALZEMELER:
* 300 gr. kadayıf
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı tereyağ
* 1 buçuk su bardağı doğranmış ceviz

MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
* 1 kg süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
 * 2 türk kahvesi fincanı şeker
* 1 yumurta
* 1 vanilya
* 1 krema


YAPILIŞI:
1. Önce muhallebisi pişirilir. Krema hariç tüm malzemeler çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Muhallebi ılıdığında ise krema eklenir ve tekrar çırpılır. Sonra muhallebi soğumaya bırakılır. 

2. Kolay parçalanması için dipfrizde bekletilen kadayıf parçalanıp derin bir tavaya alınır. Tereyağı ve şekerle beraber pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan kadayıfın içine en son doğranmış cevizler eklenir. (Cevizler çok küçük çekilmezlerse, yemesi daha da keyifli oluyor).

3. Kadayıfın yarısı servis kabına konulur. Sonra soğumuş olan muhallebinin tümü kadayıfın üzerine dökülür. Kalan kadayıf da muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Hazırlanan tatlı buzdolabında soğumaya bırakılır. 

İşte bu kadar pratik...Afiyet olsun ....:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder